Aromax illóolaj - szantálfa (Nyugat-indiai)

1 943 Ft

Természetes, hígítatlan, kiváló minőségű illóolaj.

Gyártó: Aromax
Származás: EU
Kiszerelés: 10 ml
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »

Termékleírás

Szantálfa (Nyugat-indiai)

A nyugat-indiai szantálfa (Amyris balsamifera) a szantálfaként ismert kelet-indiai szantálfával (Santalum album) ellentétben Földünk nyugati féltekéjén, Közép-Amerikában, Haitin honos, de Haitin kívül több trópusi országban (Jamaica, Dominikai Köztársaság, Venezuela) is termesztik. A halványsárga, viszkózus, enyhén fás és balzsamos illatú illóolaját az összeaprított fakéregből és gallyakból vízgőz-desztillációval állítják elő.

A nyugat-indiai szantálfa illóolajának összetevői között más vegyületeket találunk, mint a kelet-indiai szantálfa olajában. Legnagyobb mennyiségben (cca. 80%-ban) különféle szeszkviterpén-alkoholok (elemol, eudesmol, valerianol, kadinol, balsamiol) fordulnak benne elő.

Fontosabb alkalmazási területei: antimikrobiális, nyugtató és a lelkiállapotot, hangulatot kiegyensúlyozó. 

Fontosabb felhasználási formái: Az amyris-olajat a kozmetikai iparban elsősorban illatfixálóként és parfümök összetevőjeként használják szappanok és parfümök előállításához.

Értékelések (1)

Orsolya - 2013.02.20. 22:54Ezek a termékek alkalmazhatók aromaterápiás célra, fürdőnek, stb egész nyugodtan. Ezek elég jó minőségű olajok, ez az árukból is látszik. Egyébként minden egyes illóolajhoz van leírás, hogy mire lehet használni, erre nyugodtan lehet támaszkodni.

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható üveg és papír doboz. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Magyarországon készült 100% természetes illóolajok tisztán növényi alapanyagokból, ajánlott illatosításra és házi készítésű kormetikumokba.