Összetevők: homoktövis bogyó* (100%)
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖK-01
Allergén anyagot nem tartalmaz.
Felhasználási javaslat: felrázás után a velő ízlés szerint vagy 1:20 arányban vízzel higítva, illetve bármilyen édesítőszerrel ízlés szerint édesítve kitűnő ízű friss üdítő nyerhető.
Édesebb gyümölcsök levével és vízzel keverve édesítés nélkül is fogyasztható.
Fagylaltokra, süteményekre, pohárkrémekre öntetként kiváló kiegészítő.
Adagoláshoz mindig tiszta eszközöket használjunk és felbontás után visszazárva hűtőszekrényben tároljuk.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
A homoktövis termése a következőket tartalmazza:
Nagyon magas a C-vitamin tartalma, valamint A, E, F, C, B1, B2, B6,H, P vitaminokban gazdag, karotinoidokat, flavonoidokat, káliumot, magnéziumot, kálciumot, nyomelemeket, zsírsavakat (Ω3 zsírsav), almasavat, mannitot és zsírosolajokat tartalmaz.
A homoktövis hatásai:
- immunrendszer erősítő- fertőzéses betegségek elleni fokozott védelmet nyújthat, illetve a lábadozás időszakát gyorsíthatja
- néhány allergiás betegséget gyógyíthat, csökkenthet
- érbántalmak, érrendszeri betegségek javítására is ajánlható
- fogyókúrák kiegészítéseként használható
- cukorbetegeknél a mellékhatásokat csökkentheti
- májregeneráló hatást tulajdonítanak neki, tisztíthatja a májat
- hasnyálmirigy- és tüdőbetegségeknél, gyomor-és nyombélfekély esetén is alkalmazható
* Visszaváltható csomagolásban: Amennyiben a termék megtisztított csomagolását visszajuttatja hozzánk, visszajuttatjuk a gyártóhoz. Az összegyűjtött csomagolásokat a gyártó újrahasználja, így nem keletkezik hulladék.
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."