Bokashi Organko 2 Konyhai mini komposztáló + 1kg Bokashi starter - Olive

31 669 Ft

A Bokashi Organko 2 konyhai mini anaerob komposztáló edény segítségével a háztartásokban keletkező konyhai hulladékok beltérben újrahasznosíthatók, és kiváló minőségű, szerves talajkondícionálóvá alakíthatók át.

A Bokashi Organko 2 komposztáló Red Dot dizájn díjjal kitüntetett termék, finom, kecses formája, és visszafogott színe miatt nem szükséges elrejteni, sőt, akár a konyha dísze is lehet! 

Újrahasznosított műanyagból, Európában készült!

"Olive" színben.

1 kg Bokashi starter kultúrával együtt!

Gyártó: Bokashi Organko
Származás: Szlovénia
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
hulladekszegeny ujrahasznositott

Termékleírás

A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva. Az anaerob komposztálási folyamat elindításához a Bokashi komposzt starter szükséges!

A Bokashi komposzt starter egy olyan természetes segédanyag, amely Probiotikus Mikroorganizmusok által fermentált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatású mikroorganizmusokban gazdag komposzttá alakul. Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket, akár a kiskertben, akár a virágládában.

A konyhai mini komposztáló és a Bokashi komposzt starter pontos használati módjáról a termékleírásban tovább görgetve is olvashat, viszont egy letölthető, kinyomtatható PDF összefoglalót is készítettünk. Olvasáskor figyeljen rá, hogy a megfelelő terméktípus leírását kövesse, amelyet a termék neve és képe alatt talál oszlopszerű elrendezésben: Konyhai mini komposztáló használati utasítás

Mitől különleges a Bokashi Organko 2?

A Bokashi Organko 2-t 2019-ben Red Dot Design Award díjjal tüntették ki. A díjat egyrészt a funkciója miatt ítélték oda, vagyis azért, mert "a konyhai szerves hulladék gyűjtését és felhasználását segíti elő; és a starter segítségével fermentálja a hulladékot, amely később természetes trágyaként és tápoldatként felhasználható".

Emellett a zsűri kiemelte, hogy a komposztáló teteje könnyen nyitható, finom formájának, karcsú alakjának és feltűnésmentes színének köszönhetően bármely konyhában jól mutat. A környezetbarát komposztáló újrahasznosított anyagból készült, amely élettartama végén ismét újrahasznosítható. A Red Dot tanúsítvány megtekinthető ezen az oldalon.


Mi kerülhet a konyhai komposztálóba?

- zöldségek, gyümölcsök, gabonák nyers vagy akár főzött/sütött formában,
- sajtok, tejtermékek, 
- nyers vagy elkészített húsok, csontok,
- kávézacc, akár filter-papírral együtt.

Hogyan használjuk a Bokashi Organko 2 konyhai komposztálót?

A körkörös hulladékkezelés és a hulladékmentes életmód eredményeként a szerves hulladék új élet táptalajává válik, amiből új, finom, saját élelmiszert termeszthetünk!

  • Mielőtt egy újabb adag szerves hulladékot tennénk a vödörbe, öntsünk bele 20 ml startert.
  • Dobjuk a hulladékot a vödörbe (miután a nagyobb darabokat felaprítottuk).
  • Adjunk 20 ml startert minden újabb réteg szerves hulladékhoz. Nagyobb mennyiségű szerves hulladék esetén minden 5cm szerves hulladék-réteg öntsünk 20 ml startert a vödörbe - a felületen egyenletesen eloszlatva.
  • Használjuk a szett részeként kapott leszorítót a vödör tartalmának leszorításához, és a levegő kipréseléséhez, majd zárjuk le a komposztáló fedelét.
  • Készítsünk elő egy tárolóedényt, amiben a komposztfolyadékot tartjuk majd. Ezután döntsük hátra az edényt 45 fokos szögben, és húzzuk ki a dugót. A döntés miatt nem ömlik majd ki a folyadék.
  • Döntsük előre a komposztálót, és eresszük ki a komposzt folyadékot. 3-5 naponta csapoljuk le a fermentációs folyadékot.
  • Amikor a szerves hulladék szintje már csak kb. 5 cm-re van a komposztáló tetejétől, öntsük a hulladékot zárjuk le a doboz tetejét 14 napra, hogy az érési folyamat végbemenjen. Ennek leteltével tegyük a végterméket egy kerti komposztálóba, ássuk el, vagy keverjük össze virágfölddel a leírásban ismertetett arányok betartásával.
  • A higítatlan fermentációs folyadék alkalmas duguláselhárításra, csatornatisztításra, és pöcegödör karbantartásra. Vízzel higítva remek tápoldatot kapunk, mind a kültéri, mind a beltéri növények nagy örömére.
  • Méretei:

    34 cm magas, átmérője 24,5 cm.

    Űrtartalma: 9,6 liter.

    Anyaga: A vödör különböző anyagokból készült. BPA-mentes, újrahasznosított műanyag belső vödör, amely mosogatógépben is mosható (maximum 55°C-os hőmérsékleten).

    A csomag tartalma:

    • 1db külső fedél
    • 1db belső fedél, leszorító
    • 1db belső vödör, 9,6 L
    • 1db adagolókanál
    • 1db bokashi komposzt starter, 1 kg
    • 1db pánt, amely a komposztáló vödör füleként annak megemelésében segít
    • 1db külső vödör
    • 1db csap
    • 1db termékismertető

    Miért jó a környezetünknek, ha komposztálunk?


    A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség műtrágyára.

    Bővebben általában a komposztálásról a "Komposztálás a családban" című kiadványból olvashat. Töltse le innen: Komposztálás a családban

    Értékelések (0)

    Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket

    Környezeti információ

    Csomagolása:

    Újrahasznosítható papír karton doboz. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

    Elsődleges környezeti előnye:

    A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35%-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.