Bokashi Organko Konyhai mini komposztáló + 1 kg bokashi starter

18 997 Ft

A Bokashi Organko konyhai mini anaerob komposztáló edény segítségével a háztartásokban keletkező konyhai hulladékok beltérben újrahasznosíthatók, és kiváló minőségű, szerves talajkondícionálóvá alakíthatók át.

Újrahasznosított, BPA-mentes műanyagból készült!

Szürke vödör, "lime" színű tetővel és fogantyú.

1 kg Bokashi starter kultúrával együtt!

Gyártó: Bokashi Organko
Származás: Szlovénia
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
hulladekszegeny ujrahasznositott

Termékleírás

A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva. Az anaerob komposztálási folyamat elindításához a Bokashi komposzt starter szükséges! 

A Bokashi komposzt starter egy olyan természetes segédanyag, amely Probiotikus Mikroorganizmusok által fermentált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatású mikroorganizmusokban gazdag komposzttá alakul. Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket, akár a kiskertben, akár a virágládában.

A konyhai mini komposztáló és a Bokashi komposzt starter pontos használati módjáról itt olvashat >>> Konyhai mini komposztáló használati utasítás.

Egy másik összefoglaló használati utasítást is készítettünk, ezt is lementheti és kinyomtathatja igény szerint. Olvasáskor figyeljen rá, hogy a megfelelő terméktípus leírását kövesse, amelyet a termék neve és képe alatt talál oszlopszerű elrendezésben: Konyhai mini komposztáló termékenváltozatonkénti használati utasítás

Ez az angol nyelvű videó segítséget nyújt a komposztáló használatához. Fontos adalék a videó végéhez: Magyarországon nincs szelektív szerveshulladék gyűjtő kuka, ezért a 14 napos érlelést követően a használati utasításnak megfelelően a létrejött komposztot 1) ássuk el; 2) keverjük össze a kerti komposztáló tartalmával; vagy 3) keverjük el kétszerannyi virágfölddel  egy műanyag dobozban, vagy virágládában. Pontos utasítást a használati utasításban olvashat.Mi kerülhet a konyhai komposztálóba?

- zöldségek, gyümölcsök, gabonák nyers vagy akár főzött/sütött formában,
- sajtok, tejtermékek, 
- nyers vagy elkészített húsok, csontok,
- kávézacc, akár filter-papírral együtt.

Méretei:

39 cm magas, 32 cm széles, 27 cm mély. Űrtartalma: 16 liter.

Anyaga: A vödör újrahasznosított és tovább hasznosítható BPA-mentes műanyagból készült Szlovéniában.

A csomag tartalma:

  • 1db 16L-es komposztáló vödör 
  • 1db fedél
  • 1 db fül
  • 1db bokashi komposzt starter, 1 kg
  • 1db adagolókanál
  • 1db csap
  • 1 db lesimító lapát
  • 1 db edény a komposztlé csapolására
  • 1db termékismertető

Miért jó a környezetünknek, ha komposztálunk?

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség műtrágyára.

Bővebben általában a komposztálásról a "Komposztálás a családban" című kiadványból olvashat. Töltse le innen: Komposztálás a családban

Értékelések (4)

Zsuzsa - 2018.01.10. 11:32Én sem értékelni szeretném, hanem kérdezni szeretnék. Bár lehet buta kérdés, de ha 2 hétig gyűjtöm benne az ételmaradékot, hulladékot, akkor nem kezd el kukacosodni az összegyűlt szemét? Érződik az ételszemét szaga a lakásban? Köszönöm előre is válaszukat.Zöldbolt vásárló - 2011.10.12. 14:22Kedves Rosali! A komposztálóban miután tele lett, kb 2 hét kell ahhoz hogy kihelyezhetõ legyen a komposzt hulladék. Ez még azt jelenti, hogy nincs teljesen elkomposztálva a hulladék, viszont már megindult a bomlás, így ha földdel lefedve kerül elásásra, akkor már teljesen le fog bomlani. Remélem kielégítõ volt a válaszunk:-) AdriánZöldbolt vásárló - 2011.10.04. 17:15a fenti kérdésre a válasz engem is érdekelne... Milyen hosszú a komposztálás folyamata?Zöldbolt vásárló - 2011.05.09. 19:30Értékelés helyett egyenlõre kérdésem lenne! :) Társasházi lakás erkélyén "mûködtethetõ" ez, vagy más komposztáló? Vagy esetleg a konyhában? Normál esetben van szaga? Olyan rossz érzés, hogy a szemetes nagy része hasznos dolgokkal van tele... :( Elõre is köszönöm a segítséget! :)

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír karton doboz. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35%-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.