Bokashi Organko Konyhai mini komposztáló szett (2 vödör + 1kg Bokashi starter)

25 333 Ft

A Bokashi Organko konyhai mini anaerob komposztáló edény segítségével a háztartásokban keletkező konyhai hulladékok beltérben újrahasznosíthatók, és kiváló minőségű, szerves talajkondícionálóvá alakíthatók át.

Újrahasznosított, BPA-mentes műanyagból készült!

Szürke vödör, "lime" színű tetővel és fogantyú.

2 db vödör + 1 kg Bokashi starter kultúra a szettben.

Gyártó: Bokashi Organko
Származás: Szlovénia
Kiszerelés: 2 db komposztáló
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
hulladekszegeny ujrahasznositott

Termékleírás

A konyhai komposztáló anaerob (azaz a levegő jelenléte nélküli) komposztálási folyamatra lett kitalálva. Az anaerob komposztálási folyamat elindításához a Bokashi komposzt starter szükséges!

A Bokashi komposzt starter egy olyan természetes segédanyag, amely Probiotikus Mikroorganizmusok által fermentált gabonakorpából áll, melynek segítségével a konyhai hulladék anaerob körülmények között tápanyagokban és jótékony hatású mikroorganizmusokban gazdag komposzttá alakul. Ez a kiváló minőségű komposzt segít kialakítani és fenntartani a talaj mikrobiológiai egyensúlyát, valamint értékes tápanyagokkal és bioaktív anyagokkal látja el a növényeket, akár a kiskertben, akár a virágládában.

A konyhai mini komposztáló és a Bokashi komposzt starter pontos használati módjáról itt olvashat. Ez a dokumentum szükség esetén letölthető, kinyomtatható. Olvasáskor figyeljen rá, hogy a megfelelő terméktípus leírását kövesse, amelyet a termék neve és képe alatt talál oszlopszerű elrendezésben: Konyhai mini komposztáló használati utasítás


Mi kerülhet a konyhai komposztálóba?

- zöldségek, gyümölcsök, gabonák nyers vagy akár főzött/sütött formában,
- sajtok, tejtermékek, 
- nyers vagy elkészített húsok, csontok,
- kávézacc, akár filter-papírral együtt.

A vödrök méretei:

39 cm magas, 32 cm széles, 27 cm mély. Űrtartalma: 16 liter.

Anyaga: A vödör újrahasznosított és tovább hasznosítható BPA-mentes műanyagból készült Szlovéniában.

A csomag tartalma:

  • 2db 16L-es komposztáló vödör 
  • 2db fedél
  • 2 db fül
  • 1db bokashi komposzt starter, 1 kg
  • 1db adagolókanál
  • 2db csap
  • 1 db lesimító lapát
  • 1 db edény a komposztlé csapolására
  • 1db termékismertető

Miért jó a környezetünknek, ha komposztálunk?

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35 %-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség műtrágyára.

Bővebben általában a komposztálásról a "Komposztálás a családban" című kiadványból olvashat. Töltse le innen: Komposztálás a családban

Értékelések (0)

Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír karton doboz. Kérjük dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

A komposztálás sok szempontból hasznos. A szerves hulladék (ami az összes háztartási hulladék 30-35%-át teszi ki) helyben marad, nem kell elszállítani, nem kell drága hulladéklerakóra elhelyezni, nem kerül feleslegesen elégetésre. Emellett a komposztálással a szerves hulladékból értékes tápanyagok kerülnek vissza kertünkbe, társasházunk környezetébe, így újra beépülhetnek a növényekbe, nem lesz szükség energiaigényesen előállított és környezetszennyező műtrágyára.