Kapcsolós egyes aljzat

695 Ft

Kapcsolóval ellátott hálózati aljzat.

Segítségével megszüntethetjük a hozzá csatlakoztatott berendezések készenléti fogyasztását.

Gyermekvédelemmel ellátott!

Származás: Kína
Értékelések: 0/5   0 értékelés alapján »
okotakarekos

Termékleírás

Az elosztó kikapcsolásával megakadályozhatjuk a hozzá csatlakoztatott eszközök készenléti állapotban történõ áramfogyasztását.

Praktikus lehet olyan gyakran folyamatosan bedugott eszközök esetében, amelyeket nem akarunk minden egyes alkalommal kihúzogatni, azonban nem szeretnénk, hogy folyamatosan áramot fogyasszanak.

IP20-as kivitelben készült, továbbá gyermekvédelemmel lett ellátva.

Mérete: 53 x 74 x 79 mm

A stand-by üzemmód:

A készenléti állapotban üzemelő háztartási gépek, szórakoztató elektronikai készülékek és irodai eszközök energiafogyasztása együttesen egy háztartás áramfogyasztásának akár 10-15%-át is elérhetik. 

Számos elektromos készülék akkor is fogyaszt áramot, amikor nem használjuk: EU-s adatok szerint Európában évente 80 terrawattórányi áram (nagyjából 11 erőmű éves áramtermelése) vész kárba a különféle készülékek készenléti (stand-by) fogyasztása miatt. Az ilyen mértékű pazarlás nemcsak a fogyasztók költségeit növeli, hanem jelentős környezetszennyező hatása is van. 

Egy átlagosan felszerelt magyar háztartás éves stand-by fogyasztása elérheti a 440 kWh-t, ami nem sokban különbözik más EU-s országok fogyasztásától. A stand-by fogyasztás így évente 20-30 ezer forinttal növeli a háztartások villanyszámláját. Az Émász oldalán összeállítást találunk néhány jellemzõ háztartási áramfogyasztó átlagos stand-by fogyasztásáról. Fogyasztásmérő segítségével magunk is utánajárhatunk, hogy elektromos készülékeink kikapcsolt állapotban mennyi áramot fogyasztanak.

Mit tehetünk?

A probléma legegyszerűbb orvoslása, ha használat után kihúzunk minden elektromos készüléket a hálózatból, vagy kapcsolható elosztókra kötjük azok többségét, és azt kapcsoljuk ki. Ez persze elég körülményes, és egyes készülékek esetében nem is célszerű (pl. fax). Alternatívaként az ún. stand-by killerek alkalmazását tudjuk ajánlani (mint például ez a berendezés), amelyek  segítségével Ön is csökkenteni tudja háztartási készülékeinek készenléti áramfogyasztását.  

A termék használati utasítása INNEN letölthető.

Értékelések (0)

Ezt a terméket még nem értékelték, legyen Ön az első aki értékeli a terméket

Bővebb leírás

Felhasználhatósága: 250 V~ / 16 A / 3500 V.

FIGYELMEZTETÉSEK
• Az ajzat gyermekvédő biztonsági retesszel rendelkezik!
• Ügyeljen rá, hogy a csatlakoztatandó berendezés dugójának két pólusát egyszerre tolja a reteszre, mert csak ekkor válik szabaddá a
hüvely!
• Ügyeljen arra, hogy a nyílásokon keresztül, semmilyen tárgy vagy folyadék ne kerülhessen a készülékbe!
• Soha ne próbálja meg szétszerelni a készülékeket, javítását bízza szakemberre!
• Letakarva tilos használni!
• Az aljzatokba feszültségmentes állapotban csatlakoztassa a készülékeket!

Környezeti információ

Csomagolása:

Újrahasznosítható papír és műanyag fólia. Kérjük használat után dobd szelektív hulladékgyűjtőbe!

Elsődleges környezeti előnye:

Ezzel a termékkel energiát és pénzt spórolhatsz, hiszen csak akkor működnek a berendezéseid, amikor igazán szükséged van rá, ami hozzájárul a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez.