Összetevők: víz, homoktövis* (15%), őszibarack* (15%), méz* (15%), antioxidáns: citromsav
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból származó termék.
Ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. HU-ÖK-01
Allergén anyagot nem tartalmaz.
A homoktövis termése a következőket tartalmazza:
Nagyon magas a C-vitamin tartalma, valamint A, E, F, C, B1, B2, B6,H, P vitaminokban gazdag, karotinoidokat, flavonoidokat, káliumot, magnéziumot, kálciumot, nyomelemeket, zsírsavakat (Ω3 zsírsav), almasavat, mannitot és zsírosolajokat tartalmaz.
A homoktövis hatásai:
- immunrendszer erősítő- fertőzéses betegségek elleni fokozott védelmet nyújthat, illetve a lábadozás időszakát gyorsíthatja
- néhány allergiás betegséget gyógyíthat, csökkenthet
- érbántalmak, érrendszeri betegségek javítására is ajánlható
- fogyókúrák kiegészítéseként használható
- cukorbetegeknél a mellékhatásokat csökkentheti
- májregeneráló hatást tulajdonítanak neki, tisztíthatja a májat
- hasnyálmirigy- és tüdőbetegségeknél, gyomor-és nyombélfekély esetén is alkalmazható
Felhasználási javaslat: 0.5dl fogyasztását javasoljuk naponta 3x, az étkezések előtt.
Tárolás: Felbontás után visszazárva hűtőszekrényben 4 napig tárolható.
Ellenőrzőtt ökológiai gazdálkodásból.
* Visszaváltható csomagolásban: Amennyiben a termék megtisztított csomagolását visszajuttatja hozzánk, visszajuttatjuk a gyártóhoz. Az összegyűjtött csomagolásokat a gyártó újrahasználja, így nem keletkezik hulladék.
A Bio Berta márkáról
A Berta család vállalkozásaként először családi biogazdaságként indult a Kalocsa közelében lévő Fajszon, később azonban bio minősítésű feldolgozóüzemet is létrehoztak ugyanitt.
Fajsz "klasszikus természetvédett" település, hisz egy oldalról az ország fő folyója a Duna, körben pedig termőföld övezi, vagyis még az 51-es számú közlekedési főút is elkerüli. A világhírű kalocsai fűszerpaprika, valamint a sárközi fűszer tájkörzetek középpontja e település.
A Berta család így ír a kezdetekről:
"A családi bt.-t 1990-ben szántóföldi bio zöldség-fűszer-gyümölcs termesztésére alapítottuk.
Több nehézséggel találtuk szembe magunkat a cégalapítás óta: egyrészről a bio termesztés ekkor még teljesen iskola- és hagyomány nélküli volt, másrészről az anyagi-, termelőeszköz, s vállalkozási hajlandóság hiányában szenvedő gazdák között csak a saját elszántságunkra számíthattunk.
Kezdetben a bio földekről betakarított termékeinket szárítóipari szolgáltatókkal feldolgoztattuk. 1995-ben alapítottuk immár gyermekeinkkel közösen feldolgozó vállalkozásunkat.
1992-től már követőink is akadtak, 1995-re pedig kialakult a jelenlegi, európai léptékű méret- és szerkezet nagyság. A termésbiztonság, és a kiváló minőség következetes biztosítása érdekében a kezdő szerszámkészletet (ásó, kapa, gereblye) világszínvonalú – referencia értékű gép- és eszközparkká cseréltük-fejlesztettük. A XXI. századba már 50 család, 30 növényfaj, és több mint 70 hektár öntözhető terület integrációjával érkeztünk.
A feldolgozó telepet a termőhelyen, Fajszon alakítottuk ki zöldmezős beruházással. Első feldolgozott termékünk a majoranna volt.
A cég- és telepalapítás óta eltelt időszak a termékminőséget és a feldolgozottsági alternatívákat növelő fejlesztések jól összehangolt sorozata volt. A szárítva tartósítás előfőző technológiával, fehér és zöld termékeket őrlő malommal, fűszerpaprika őrlő és csíraszegényítő rendszerrel, fűszerkeverékek gyártására alkalmas gépekkel egészült ki.
Új tartósítási eljárást biztosít a 200 literes vízgőz-desztillációs lepárló. Legújabb fejlesztésünket, a zöldség-gyümölcs-nektár-sűrítmény gyártó technológiát pedig modell értékként tartja számon a hazai szakértő szféra."