A Bokashi az effektív mikroorganizmusok biológiai működésének felhasználásával előállított komposzt starter, amely lehetővé teszi a szerves hulladék irányított, anaerob komposztálását. A Bokashi egy késztermék, amely tisztán növényi alapanyagokat tartalmaz az effektív mikroorganizmusokkal beoltva. Használata a konyhai mini komposztálóval javasolt. A Bokashi gabonakorpa és egyéb hordozóanyagok keveréke, melyek inakítv formában tartalmazzák azokat a jótékony hatású probiotikus mikroorganizmusokat, amelyek a hulladék nedvesség tartalmával érintkezve aktiválódnak és így kezdik el lebontani azokat. Elsősorban a háztartási komposztáló edényhez javasoljuk, mivel a konyhai hulladék elegendő nedvességet tartalmaz ahhoz, hogy a jótékony hatású mikróbák elkezdjék a lebontó munkát.
Alkalmazása: Bármilyen eredetű szerves hulladék anaerob komposztálására starter kultúraként, de különösen a Bokashi Organko konyhai mini komposztálókhoz
Tárolása: Szobahőmérsékleten.
A biogazdálkodásban is elfogadott készítmény.
A Bokashi:• biztonságos, környezetbarát, egészségbarát készítmény,
• genetikailag módosított szervezetektől mentes,
• biológiai gyártási eljárással, szigorú higiéniai irányelvek és minőségi előírások alapján készül,
• édes/savanyú szagú,
• szemcsés állományú,
• fakó barna színű komposztálási segédanyag,
• nem emberi fogyasztásra való.
Konyhai mini komposztáló használati utasítás