A fehér tea a teacserje korai szüretelésével készül, emiatt szűz teaként is szokták nevezni. A fehér teát ugyanarról a cserjéről szüretelik, mint a fekete vagy zöld teát. A lényegi különbség a korai szüret, és a kíméletes feldolgozás. A leveleket és rügyeket először árnyékban, majd Napon, alacsonyabb hőmérsékleten szárítják.
A fehér tea kiemelkedő egészségvédő hatásai:
- Vérnyomáscsökkentő hatású, segíti a vér optimális áramlását
- Koleszterincsökkentő - magas kathekin tartalma segít a koleszterin optimális szinten tartásában
- Szív és érrendszer védő
- E vitamin és kathekin tartalma lassítja az öregedési folyamatokat
- Koffeintartalma jó hatással van az emésztésre
- Hatékony fogyókúra kísérő, mivel csökkenti az éhségérzetet
- Rendkívül magas az antioxidáns tartalma
Összetevők: fehér tea* (66%), citromfű* (18%), bodza* (10%), áfonyaízesítés* (4%), áfonya* (2%)
* Ellenőrzött ökológiai gazdaságból.
Felhasználási ajánlás: Javasolt áztatási idő: 2-3 perc (80ºC)
Kerüld a fém szűrőket, fém csészéket. Kerámia, porcelán teás csészéből vagy hőálló üveg pohárból fogyaszd a kész teát.
Tárolás: Hűvös száraz helyen