A halak fűszerezése kicsit nagyobb odafigyelést igényel, mivel a hal húsa dominál és előfordulhat, hogy ez túl intenzív. Azonban a túlfűszerezés is kerülni kell, hiszen, aki halas ételt szeretne fogyasztani az érezni szeretné a halak jellegzetes aromáját is.
A harmonikus ízélmény elérésében segít a halas ételekhez összeállított grill fűszersó keverék!
Felhasználási tipp a Herbatea házigazdáitól:
"A grillezésre szánt halnak nagyobb a nedvesség tartalma általában mint a pácolt húsoknak. Ezért száraz papírtörlővel fel szoktam itatni a felesleget! Biztonságosabb így az elkészítés és nem ragad le a sütőre vagy a grill rácsra. Ezen felül én kukoricalisztbe szoktam forgatni a halhúst, mivel a halhús tetején kialakult kéreg a nedvesség tartalmat a halban tartja, ezért lehet egy kicsit merészebben fűszerezni.
Természetesen a grillezés előtt kevés olívaolajat is fel kell kenni a rácsra vagy a serpenyőre. Fontos tudni, hogy a grillezett halakat csak utólag érdemes citrommal ízesíteni."
Összetevők: só, fokhagyma, vöröshagyma, bazsalikom, rozmaring, mustármag, kaporlevél, citromfűlevél, citromhéj, petrezselyem, fűszerpaprika őrlemény
Felhasználási ajánlás: halak grillezéséhez, halas ételek fűszerezéséhez kíváló fűszerkeverék
Tárolás: Száraz, hűvös helyen